sobota 31. ledna 2015

Little Mistress Dress

Nemám nic na sebe, neříkám pravdu, ale tento nápis se mi tak moc líbí. Každopádně mám podobný pocit, protože asi troje šaty potřebuji uzpůsobit mé mini výšce. Prostě potřebuji petite velikost, ale ty jsou poměrně zřídka kdy. Ještě že umím šít. Tyto nové šaty od Little Mistress, které jsem si nedávno pořídila, také potřebují zkrátit, tak je zatím předvádím jen na ramínku. Plánuji je nosit s různými kabelkami, třeba s tímto růžovo-červeno-modrým psaníčkem, modrýma botama, novým prstýnkem a novým náramkem z Náramkového světa, který jsem vyhrála v GA.

Jak to máte s velikostmi vy? Musíte si šaty nechat upravovat?

I have nothing to wear, not true, but I liked the pink door knob disclaimer so much. Anyway, I kinda feel that way because three of my dresses need shortening due to my mini height. I simply need a petite size which is very rarely offered. I'm lucky I can sew. This new dress from Little Mistress I bought recently need shortening as well so now you can see it at least on a hanger. I plan on wearing it with various handbags, for example with the pink-red-blue clutch, blue shoes, a new ring and a new bracelet which I won in GA.

How do you have it with size? Do you need alterations, too?






čtvrtek 29. ledna 2015

15 Wardrobe Must Haves - základ šatníku?

Těchto článků je asi všude plno, ale já jsem chtěla sestavit 15 kousků podle sebe, které mohou být základem každého šatníku bez ohledu na styl. Tyto kousky by měly být kvalitní a dlouho vydržet. Vlastníte takový základ? Nebo vám připadá naopak nudný a nepotřebný? Budu moc ráda, když mi napíšete do komentářů, jak to vidíte vy. Děkuji!
  1.  malé černé - nikdy nevyjdou z módy
  2.  šedý kašmírový svetr - sluší všem bez ohledu na věk
  3.  bílá košile - hodí se ke všemu 
  4.  modré džíny - možná to jde bez nich?
  5.  černé sako - moderní a sexy 
  6.  tričko - využitelné kdykoliv 
  7.  baloňák/trenčkot - klidně si ho můžete vzít místo šatů 
  8.  sluneční brýle - pilotky - omladí 
  9.  diamantové či perlové náušnice -  diamanty i perly jsou věčné aneb není špatné mít část majetku vždy při sobě :-) 
  10.  pánské hodinky - na ženském zápěstí vypadají krásně
  11.  kožený pásek - zvýrazní pas 
  12.  jednoduchá kožená kabelka v neutrální barvě - budete ji mít napořád 
  13.  černé lodičky - ty stále ještě hledám 
  14.  balerínky - pohodlné a nepostradatelné 
  15.  tenisky Converse - ještě se nosí?
Dalších pět: černý kardigan, kvalitní prádlo v tělové barvě, výrazný prsten, kožená bundička a třeba klobouk?

Articles similar to this one are quite common but I wanted to put together my 15 basic wardrobe-must-haves on which you can build no matter what your style is. These pieces should be of high quality to last you a long time. Do you own such "base"? Or you see it as boring and unnecessary? I will be happy to read your comments and ideas. Thank you!

  1.  LBD - they are timeless
  2.  grey cashmere sweater - suits everybody no matter of age
  3.  white shirt - goes with anything
  4.  blue jeans - is it possible without them?
  5.  black jacket - fashionable and sexy
  6.  plain t-shirt - you can wear it any time
  7.  trench coat -  you can wear it instead of a dress
  8.  Aviators - make you look younger
  9.  diamond pearl earrings - diamonds are forever
  10.  masculine watch - they look adorable on feminine wrist of any age
  11.  leather belt - makes noticeable waist
  12.  neutral leather handbag - you may wear it your whole life
  13.  black heels - I'm still looking for the ideal pair
  14.  flats - comfy and indispensable
  15.  Converse shoes - still in?
Next five: black cardigan, nude underwear, cocktail ring, leather jacket and perhaps a hat?

úterý 27. ledna 2015

Teal and Orange

Kombinace s oranžovými lodičkami a novou kabelkou od Ježíška (má můj obdiv, že ji vybral úplně sám) je určena na jaro. Zatím nosím petrolejovou s oranžovou pod kabát a s hnědými kozačkami, případně s kloboukem.

The combination with orange stilettos and new handbag (Xmas present - big suprise without any advice) is for spring. For now, I wear it under the camel coat together with brown boots and occasionally with the hat. 



 
 


neděle 25. ledna 2015

Train Outfit

Cesta vlakem tak do tří hodin cesty mne docela baví, protože mám ten čas jen pro sebe. Vždy přemýšlím, co si vzít na sebe, abych měla na víkend minimum věcí, ale cítila se pohodlně. Černý dlouhý kabát (DIY) jsem zvolila, protože jsem se chystala večer na ples/bál/party, novou koženkovou sukni, protože je pohodlná a použitelná i případně někam s "holkama" na večer, černý rolák, abych nemusela žádný šál a svetr, který se dá nosit na několik způsobů. Navíc silně foukalo, takže čepice (DIY) byla nutností.

I quite enjoy the train ride because I have that time time for myself. I always think what to wear to have minimum things to pack for the weekend and to feel comfortable. The black long coat (DIY) I chose because I was going to the party, new leather skirt because it is comfy, black turtleneck not to wear any scarf and sweater that can be worn in many ways. Also, it was so windy I had to wear a cap (DIY).

 
 




pátek 23. ledna 2015

Your Wishes and GA Winners

Z vašich komentářů u giveaway vyplynulo, že byste si rády přečetly něco o mně. Byla tam tři přání, a tak reaguji třemi mými životními úspěchy a třemi trápeními.

Mé největší životní štěstí a úspěchy - chronologicky od nejstarší k nejnovějším:
1. můj milovaný manžel, se kterým jsem již 20 let, vdaná 12. Není nad to se dobře vdát!

2. mateřství. Před dvaceti lety bych nevěřila, že toto napíši. Dělala jsem si průzkumy, proč mít dítě :-) Jen si chci chránit své soukromí, a proto nepíši více podrobností. Díky za pochopení.

3. "červený" diplom z prestižní britské univerzity a předtím ještě jeden červený z americké college - vždycky jsem byla šprt, mne to prostě bavilo


Mé největší životní smutky a trápení - chronologicky od nejnovějších k nejstarším:
1. odchod mé milované maminky minulý rok
2. zdraví
3. nemožnost provozovat některé sporty


From your comments from giveaway post I know that you would like to learn something more about myself. There were three wishes. Therefore, I decided to write three good and three bad life experiences. 

My biggest life good luck and success - oldest to newest:
1. my loving husband with whom I have been for twenty years, married twelve. I can only confirm that there is nothing better than get married well!
2. motherhood. Some twenty years ago I wouldn't have believed I would write that. I even did some research why to have children :-) I just want keep my privacy. Therefore, I don't write more details. Thank you for understanding. 
3. summa cum laude diploma from a prestigious British university and before that one more from an American college /with honors

My hardship - newest to oldest:
1. my loving mother passed away last year
2. health
3. cannot do some of the sports



První vítěz je
First winner



Druhý vítěz
Second winner


Vítězkám mnohokrát gratuluji!
Holky, to je osud!

středa 21. ledna 2015

Camel Coat and Burgundy Hat

Jeden z mých běžných a pohodlných outfitů, když nefouká vítr :-) Kabát jsem šila a náhrdelník vytvořila z kroucené šňůry, ale to už asi víte.

One of my everyday and comfy outfits when the wind is not blowing :-) I sewed the coat and made the necklace from a twisted cord but you probably already know that.

 
 



pondělí 19. ledna 2015

Share-In-Style: Silk Scarf

Téměř jsem zapomněla na tuto sérii s hedvábným šátkem a myslím, že by bylo škoda ji nepředstavit, proto jsem sem fotografie v rámci Share-In-Style s tématem šátek dala.

I almost have forgotten about the photographs with silk scarf which, I think, would be a pity not to introduce. This post is part of Share-In-Style: Scarf. 







sobota 17. ledna 2015

Nail Polish Photos



L'Oreal Red Collection, Freida - tento lak jsem dostala pod stromeček a mám z něj ohromnou radost, skvěle drží a bezvadně se lakuje - podlak OPI, dvě vrstvy barevného laku Freida a nejlepší top coat, co jsem zatím měla, Cuccio

L'Oreal Red Collection, Freida - I got this nail polish for Xmas and makes me happy because it stays quite long and it is easy to apply. Base coat OPI, two coats of Freida and the best top coat so far Cuccion.


 
Gabriella Salvete, STARS, Lola 12 + OPI, Desperately seeking sequins - na autech se na podzim vytvořila námraza, která mne inspirovala ke zkombinování těchto dvou laků.

Gabriella Salvete, STARS, Lola 12 + OPI, Desperately seeking sequins - the frosted cars in the fall inspired me to combine these two colors.


Revlon, Pefumerie Collection, African Tea Rose - tento lak nejen, že se skvěle lakuje, má dobrou výdrž, ale i krásně voní. Vyhrála jsem jej u tuttobene v GA, a proto jsem koupila při mé cestě do USA i jeden pro vás v odstínu Ginger Melon, který můžete vyhrát v mé GIVEWAY.

Revlon, Pefumerie Collection, African Tea Rose - it is easy to apply, lasts quite long and smells great. I won this one at tuttobene GA. Therefore, I brought one for you from my USA trip. It is Ginger Melon shade and you can win it GIVEAWAY.


OPI, Rose of Light - příjemný růžovo-zlatý lak, který jsem narychlo lakovala a jak vidíte i narychlo fotila - tak si spíš prohlédněte vánoční ozdoby než lak :-)

OPI, Rose of Light - nice pink-gold nailpolish which I applied quickly and took pictures quickly as yo can see - so at least enjoy the Xmas decoration :-)

čtvrtek 15. ledna 2015

Black and Brown ...together? + mini DIY

V minulosti jsem nikdy nekombinovala hnědou s černou. Nějak mi tyto dvě barvy k sobě nešly. Najednou už mi to nevadí. Kombinace se mi začala líbit zvlášť, když si potřebuji vzít nízké pohodlné kozačky a dlouhý kabát. Chtěla jsem si vzít klobouk, ale ten by mi okamžitě vítr odvál. Fotky jsou dost kontrastní, tak to budeme považovat za záměr ;-) Kombinujete černou a hnědou běžně?

In the past, I would have never even considered wearing black and brown together. However, somehow I don't mind anymore. I started to like the combination especially when I need to put on comfy boots and long coat. I wanted to wear a hat but the wind would have taken it away pretty quickly. The photos have too much contrast so let's say it was an artistic aim ;-) Do you combine black and brown? 

Ucha u této kožené kabelky musely ladit (DIY) / The handles on the leather handbag had to match (DIY)
Ovšem brýle jsem už takové koupila. /However, I bought the sunglasses with the pattern already

Ucha na kabelce jsem opravila páskou, abych zakryla jejich opotřební. Tuto koženou kabelku jsem zdědila po mamince.
DIY duck tape handles to save and cover the wear and tear on the inherited vintage leather handbag.









úterý 13. ledna 2015

Party Dress

O víkendu jsem byla na večerní akci v rekonstruovaném pavilonu A Flory Olomouc. Městský bál (spíše taková party, rozhodně ne ples) se tentokrát příliš nezdařil. Catering žádný, dekorace a výzdoba minimální a hudba (kromě malého sálu s DJem) nezajímavá, místy kvalitou neposlouchatelná a to nemám kdovíjaký hudební sluch. Vzhledem k tomu, že jsem tak trochu očekávala o něco nižší úroveň, volila jsem i šaty spíše tematicky k Floře než vyloženě plesové. Mám pocit, že se na takové akce už ani v dlouhých róbách nechodí. Mnoho žen mělo koktejlové šaty a některé jen takové, které si některé z vás berou běžně do kanceláře. Co si tomto trendu myslíte vy?

I went to a party on the weekend. It was in a newly reconstructed pavillion of Flora Olomouc, a place where the flower exhibition is usually held. Therefore, the dress I chose was based on the theme of the place. The party was not that great due to a lack of catering, poor decoration and average quality of music but it was an evening out for a change since I am home these days a lot. 

 
 








středa 7. ledna 2015

GIVEAWAY

Vážení a milí čtenáři,

jako poděkování za vaši přízeň jsem pro vás připravila tuto GIVEAWAY. Toto je 550. příspěvek!

Trička značky Pierre Cardin pro vás věnoval internetový obchod www.moje-pradlo.cz, kterému děkuji. Trička jsou velice kvalitní a mají na předním díle dole krásnou krajku, kterou můžete nebo nemusíte ukázat. Složení je 45% bavlna, 45% modal a 10% elastan. Vybrala jsem pro vás černou barvu a velikost M, která je spíše S/M, a velikost L, která padne i těm z vás, kdo mají M.

Ostatní věci jsou ode mne.

Podmínky a pravidla:

1) ceny budou dvě, tedy dva výherci (viz. fotografie níže)
2) být členem/pravidelným čtenářem/ tohoto blogu a zanechat e-mail (nemusíte, pokud máte adresu uvedenou v profilu)
3) jestli chcete napište mi, jaký článek by se vám zde líbil
4) giveaway ukončím 22. 1. 2015
5) vítězové budou vybráni losováním (random.org)
--------------

My dear readers,

I would like to thank you for your nice comments and support by this GIVEAWAY. This is 550th post!

The T-shirts Pierre Cardin are from e-shop www.moje-pradlo.cz, which I appreciate. T-shirts are of high quality and have a lace on the front. It is made of 45% cotton, 45% modal and 10% elastane. I chose black for you in size M which is more like S/M and size L which will fit nicely for M size, too.  

Other things are from me. 

Rules:
1)  there will be two winners (see photos below)
2) must be a member /follower/ of this blog and leave an e-mail adress (no need if it is in your profile)
3) if you like, let me know what post or outfit would you to read here
4) GA ends on January 22nd, 2015
5) the winners will be chosen by random (random.org)

* For international winners: the package will be sent by regular mail, I am not responsible for any customs fees. 

První balíček:
First prize:

Tričko Pierre Cardin, vel. M (t-shirt)
Módní náramek či náhrdelník s krystaly (bracelet)
Sada laků O.P.I. (nailpolish)
Rtěnka Estée Lauder (lipstick)

First Prize

Druhý balíček:
Second prize:

Tričko Pierre Carding, vel. L (t-shirt)
Lak Revlon Parfumerie, Ginger Melon (nailpolish)
Lak Sally Hansen Complete Salon Manicure, All Fired Up (nailpolish)
Rtěnka Estée Lauder (lipstick)
Klip do vlasů (hair clip)


Second Prize

Mnoho štěstí!

Good luck!


pondělí 5. ledna 2015

Share-In-Style (Masculine Look)

Tématem dnešního "sdílení" tedy Share-In-Style je pánský styl. Rozhodla jsem se pro fialové sametové sako, vázacího motýlka a jako čiště ženský kontrastující prvek fialové lodičky. Outfit a fotografie jsou vytvořeny čiště pro tento příspěvek, ale asi bych se odvážila v této kombinaci vyrazit na nějaký večírek.

Today's topic of Share-In-Style is Masculine Look. I decided to wear a purple velvet jacket, bow tie and very feminine contrasting element - purple stilletos. Outfit and photographs were created only for the purpose of this article but I would dare to wear it for a party.


 
  
The bow is tied!